Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szybka sałatka z tuńczykiem i ryżem to super pomysł na drugie śniadanie lub kolacje. Jedna spora porcja sałatki to około 305kal, 23g białka, 44g węglowodanów i 4g tłuszczy.

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

 

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym lub w wodzie (około 280g)
  • 1 puszka czerwonej fasoli (240g)
  • pół puszki kukurydzy konserwowej (140g)
  • 100 g korniszonków
  • 150 g ryżu
  • łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

KROK 1

Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania sałatki.

Ryż ugotować według zaleceń na opakowaniu i przelać zimną wodą. Tuńczyka podzielić na kawałki, ogórka pokroić, przygotować resztę składników.

KROK 2

Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Sałatka przyciąga ludzi nie tylko smakiem, ale i kolorem.

Ryż, tuńczyka i warzywa równomiernie wymieszać.

KROK 3

Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Przyprawić w zależności od upiodobań. Można dodać słodkiej papryki.

Do wymieszanej sałatki dodać DUŻĄ łyżkę majonezu i doprawić solą i pieprzem. Majonez połączyć z sałatką i nakładać.

KROK 4

Smacznego :)