Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym 2
1. Tuńczyka odsączamy z zalewy i umieszczamy w misce razem z kukurydzą i startym żółtym serem. 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do całości. 3. Paprykę, szczypiorek z cebulką (wcześniej umyty) oraz ogórki dość drobno siekamy i wrzucamy do miski. 4. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą. Przed podaniem należy schłodzić! Sałatkę można wzbogacić posiekaną kapustą pekińską.
paulina57
nieuchwytna
Ja też :) Tylko niestety mój mąż nie znosi tuńczyka :(
mala-madzia
nieuchwytna
Oj, ja tuńczyka uwielbiam pod każdą postacią :) A sałatka dobrze też smakuje z posiekaną natką pietruszki. Szczególnie polecam dla tych, którzy chcieliby troszkę złagodzić zapach i smak tunczyka w sałatce :)