nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym 2

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka i niezbyt ciężka sałatka z tuńczykiem.

Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym 2

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym 2

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 3 jajka
  • 50 g startego żółtego sera
  • 1/4 czerwonej papryki
  • szczypiorek (z cebulką)
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 2 łyżki majonezu (płaskie) - ja używam 30% tłuszczu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem w sosie własnym 2
1. Tuńczyka odsączamy z zalewy i umieszczamy w misce razem z kukurydzą i startym żółtym serem. 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, a następnie obieramy i kroimy w kosteczkę, dodajemy do całości. 3. Paprykę, szczypiorek z cebulką (wcześniej umyty) oraz ogórki dość drobno siekamy i wrzucamy do miski. 4. Dodajemy majonez, dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą. Przed podaniem należy schłodzić! Sałatkę można wzbogacić posiekaną kapustą pekińską.