Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z warzyw.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatkę warzywną podawać z pieczywem i wędliną.

Sałatka z warzyw.

Składniki:

Sałatka z warzyw.

 

  • 2 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1 szt seler mały,
  • 1 szt cebula,
  • 2 szt ziemniaki,
  • 4 szt jajka,
  • 2 szt ogórki kiszone,
  • 1/2 szkl groszek konserwowy,
  • 1/2 szkl majonez kielecki,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz biały Prymat,
  • do smaku musztarda

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z warzyw.
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować, odcedzić, ostudzić, obrać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Cebulę drobno posiekać. Jajka, ziemniaki, seler, pietruszkę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, wsypać osączony z zalewy groszek i posiekaną cebulę. Majonez wymieszać z musztardą, połączyć z sałatką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.

Tagi:

jajko jajka