Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Do wykonania sałatki wykorzystałam warzywa z rosołu. Dodałam do nich paprykę konserwową, kukurydzę i cebulę i wyszła bardzo smaczna sałatka.

Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej

 

  • marchew 2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler korzeniowy 1/4 szt
  • kukurydza w puszce 1/2 puszki
  • cebula dymka 1 szt
  • papryka konserwowa kilka kawałków
  • majonez 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej
Ugotowaną marchewkę, pietruszkę i selera kroimy w kostkę i przekładamy do dużej miski. Dodajemy odsączoną kukurydzę z puszki. Dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Kroimy w kostkę paprykę konserwową i dodajemy do reszty składników.

Mieszamy wszystkie składniki. Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy majonez i raz jeszcze mieszamy.
Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej
Warzywa na których ugotowaliśmy rosół kroimy w kostkę
Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej
Dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę z puszki
Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do reszty składników
Sałatka z warzyw z rosołu i papryki konserwowej
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez