Sposób przygotowania:
Sałatka z wątróbką
Wątróbką umyć, osuszyć pokroić w plasterki, posypać pieprzemi listkami tymianku. Przykryć, wstawić do lodówki. Liście sałaty oczyścić, umyć i osuszyć i przełożyć na 4 talerze. Ocet wymiesać z octem winnym, olejem, musztardą, solą i pieprzem. Szalotki obrać i posiekać. Masło rozgrzać, zarumienić na nim szalotki dodać wątróbkę. Smażyć 4minuty ze wszystkich stron, zdjąć z patelni. Patelnię zdjąć z ognia, do tłuszczu ze smażenia wlać przygotowaną marynatę, wymieszać, następnie skropić liście sałaty. Pomidorki koktajlowe umyć, pokroić na połówki, przełożyć z wątróbką do sałaty, posypać pieprzem.
Smacznego
Smacznego