Sposób przygotowania:
Sałatka z wątróbką
Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinie a następnie obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obrać, ugotować. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać drobno. Szczypiorek posiekać.Wątróbkę opłukać, oczyścić z błonek. Rozgrzać masło na patelni, obsmażyć wątróbki z obu stron. Następnie wlać białe wino i dusić ok. 15 minut, przekręcając .Wątróbkę wystudzić . Następnie pokroić pokroić w kostkę.Do miski włożyć pokrojone warzywa , groszek konserwowy , szczypiorek .Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Dodać majonez czosnkowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszać.Wstawić sałatkę na 2 godziny do lodówki.