Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sałatka z włoskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

tania i łatwa do wykonania nadaje się do każdej potrawy

Sałatka z włoskiej kapusty

Składniki:

Sałatka z włoskiej kapusty

 

  • 1 kg włoskiej kapusty
  • 1 l wody
  • 1 łyżeczka soli
  • sok z 1 cytryny
  • po szczypcie soli utartej gałki muszkatołowej i zmielonego czarnego pieprzu
  • 6 łyżek oliwy

Sposób przygotowania:

Sałatka z włoskiej kapusty
kapustę pokroić na ćwiartki i ugotować w wodzie z solą 30 minut prawie do miękkości jeszcze gorące pokroić na paski szerokie na dwa palce sok cytrynowy wymieszać z solą pieprzem i gałką muszkatołową następnie ubić z oliwą i wymieszać z ciepłą kapustą sałatkę odstawić na 30 minut aby się przegryzła jeśli chcesz to dodaj ugotowane na twardo jajka

Tagi:

kapusta