Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana
Ziemniaki gotuje w mundurkach w posolonej wodzie (1 płaska łyżka soli), studzę, po czym obieram ziemniaki ze skórki. Obrane ziemniaki kroję w mniejsze kawałki i przekładam do sporej miski.
Szczypiorek myję, osuszam, bardzo drobno siekam.
Zalewam kawałki ziemniaków ciepłym bulionem, czekam, aż ziemniaki wchłoną płyn. Posypuje wtedy po całości posiekanym szczypiorkiem. Doprawiam na koniec do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Podaje jako dodatek do obiadu czy grilla.
Szczypiorek myję, osuszam, bardzo drobno siekam.
Zalewam kawałki ziemniaków ciepłym bulionem, czekam, aż ziemniaki wchłoną płyn. Posypuje wtedy po całości posiekanym szczypiorkiem. Doprawiam na koniec do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Podaje jako dodatek do obiadu czy grilla.