Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana
Wyszorowane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i obrać. Pokroić w dużą kostkę i wrzucić do miski. Dodać majonez, śmietanę i musztardę. Wymieszać dokładnie ale delikatnie by ziemniaki się nie rozpadły.
Ogórki osączyć z zalewy, przekroić na pół, a następnie w plasterki. Szczypiorek razem z cebulkami opłukać, osuszyć, pokroić. Część szczypiorku odłożyć. Resztę wsypać razem z ogórkami do miski. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Schłodzić 2 godziny w lodówce.
Szklaną miskę wyłożyć umytymi listkami sałaty, nałożyć sałatkę. Posypać szczypiorkiem i podawać.
Ogórki osączyć z zalewy, przekroić na pół, a następnie w plasterki. Szczypiorek razem z cebulkami opłukać, osuszyć, pokroić. Część szczypiorku odłożyć. Resztę wsypać razem z ogórkami do miski. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Schłodzić 2 godziny w lodówce.
Szklaną miskę wyłożyć umytymi listkami sałaty, nałożyć sałatkę. Posypać szczypiorkiem i podawać.