Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z kiełbasą, porem
Kiełbasę śląską kroimy w kosteczkę. Na suchej patelni smażymy na średnim ogniu, aż cała kiełbasa zbrązowieje. Białą część pora oczyszczamy z piasku i kroimy po połowie. Następnie kroimy w paski. Przelewamy wrzątkiem i zostawiamy na sitku, aby ociekł. W dużej misce por łączymy z kiełbasą. Ziemniaki gotujemy na parze w mundurkach. Obieram i kroimy w kostkę. Dodajemy również do reszty składników. Całość przyprawiamy solą oraz pieprzem kolorowym świeżo zmielonym. Dokładamy majonez i całość delikatnie mieszamy. Mieszając uważamy, aby nie powstała papka . Suszone pomidory kroimy w połowie. Duże kawałki dodajemy do sałatki. Jeszcze raz przemieszamy i sałatka gotowa. Smacznego.