Glumanda

Glumanda

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Salatka ziemniaczana - do ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Stary przepis mojej Babci, zawsze aktualny... a salatka naprawde godna polecenia.

Salatka ziemniaczana - do ryby

Składniki:

Salatka ziemniaczana - do ryby

 

  • Ziemniaki (liczymy takie same ilosci jak do obiadu)
  • 1 srednia cebula
  • olej i ocet
  • kminek
  • sol, maggi

Sposób przygotowania:

Salatka ziemniaczana - do ryby
Ziemniaki umyc i ugotowac w lupinach. Odcedzic i przestudzic. Jak sie komus spieszy, to moze zalac ugotowane ziemniaki zimna woda na pare minut, to pomoze tez przy obieraniu, lupiny lzej odchodza. Cebule obrac i cieniutko pokroic na plasterki. Cebule przelozyc do miski, polac olejem i mala iloscia octu. Obrane ziemniaki pokroic na plastry wrzucajac je bezposrednio na cebule. Dosypac ok 1 lyzeczke kminku, przyprawic maggi, lekko wymieszac. Podawac z ryba panierowana, salatka powinna byc lekko ciepla.