cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Salatka ziemniaczana z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

z fasolką

Salatka ziemniaczana z fasolą

Składniki:

Salatka ziemniaczana z fasolą

 

 

  • 500g ziemniaków,
  • 1 cebula,
  • ½ szklanki białej fasoli typu „Jaś”,
  • ocet winny,
  • musztarda,
  • olej roślinny,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Salatka ziemniaczana z fasolą

Ugotowane
w mundurkach ziemniaki obrać, pokroić w plasterki średniej grubości. Ugotować
wcześniej namoczoną fasolę. Po przestudzeniu dodać do ziemniaków. Cebulę drobno
pokroić, połączyć z pozostałymi składnikami. Z musztardy, octu i oleju
roślinnego przygotować sos. Przygotowanym sosem polać sałatkę, doprawić do
smaku solą i pieprzem.