Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z korzennym śledziem
Ziemniaki ugotować w mundurkach, pozostawić do ostygnięcia, obrać i pokroić w kostkę za pomocą drucianej kratki do gotowanych warzyw.
Śledzie korzenne osączyć z oleju i pokroić w niewielką kostkę i dodać do ziemniaków.
Zielone oliwki odsączone z zalewy pokroić w krążki.
Marynowane pieczarki osączyć i pokroić w plasterki.
Doprawić składniki pokrojonym szczypiorkiem, 2-3 łyżkami korzennego oleju ze śledzi, pieprzem, solą, ziołami i musztardą.
Całość dokładnie wymieszać.
Śledzie korzenne osączyć z oleju i pokroić w niewielką kostkę i dodać do ziemniaków.
Zielone oliwki odsączone z zalewy pokroić w krążki.
Marynowane pieczarki osączyć i pokroić w plasterki.
Doprawić składniki pokrojonym szczypiorkiem, 2-3 łyżkami korzennego oleju ze śledzi, pieprzem, solą, ziołami i musztardą.
Całość dokładnie wymieszać.