Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z natką selera
Ziemniaki gotuję w posolonej wodzie (1 łyżka na 1 kg ziemniaków) studzę, po czym kroję na mniejsze kawałki.
Ogórki płuczę, kroję w kostkę lub plastry. Koperek i natkę selera myję, osuszam, nastepnie drobno siekam.
Pokrojone ziemniaki i ogórki mieszam z drobno posiekaną zieleniną. Polewam całość majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Doprawiam do smaku i podaję.
Sałatkę trzymam w lodówce.
Ogórki płuczę, kroję w kostkę lub plastry. Koperek i natkę selera myję, osuszam, nastepnie drobno siekam.
Pokrojone ziemniaki i ogórki mieszam z drobno posiekaną zieleniną. Polewam całość majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym. Doprawiam do smaku i podaję.
Sałatkę trzymam w lodówce.