Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z sosem kaparowym
Ziemianki wraz ze skórką ugotować w osolonej wodzie /nie mogą być rozgotowane/ . Przestudzone obrać i pokroić w plastry,lekko posolić i posypać pieprzem. Majonez połączyć z jogurtem, dodać sok z cytryny, skórkę i drobno pokrojone,przepłukane z soli kapary /część zostawić do dekoracji/. Dokładnie wymieszać. Sos doprawić do smaku solą /ostrożnie bo kapary są słone/ i świeżo zmielonym pieprzem , dodać posiekany szczypiorek i ponownie wymieszać. Gotowym sosem polać ostudzone plastry ziemniaków. Sałatkę delikatnie wymieszać i wstawić do lodówki. Wierzch posypać kaparami i świeżym szczypiorkiem.
Tit
cris
Oczywiście,że filecik pasuje,ale nie mogę się do niego przekonać,czyli zwyczajnie go unikam, bo nie lubię.........