MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna sałatka serwowana na zimno z ziemniaków i kalafiora.

Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa.
Ziemniaki skrobiemy i dokładnie opłukujemy. Gotujemy z dodatkiem soli przez 15-20 minut. Kalafior dzielimy na różyczki , opłukujemy , przekładamy na wkład do gotowania na parze i parujemy przez 10 minut. Ugotowanie warzywa odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie ziemniaki kroimy w plasterki , przekładamy do miski , dodajemy różyczki kalafiora, sól, pieprz, śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy. Do warzyw wsypujemy cebulkę i koperek wcześniej opłukany i pokrojony ,mieszamy. Sałatkę przekładamy na salaterkę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Podajemy np. do grillowanego mięsa.
Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa.
Kalafior opłukujemy, dzielimy na różyczki i parujemy przez 10 minut na wkładzie do gotowania na parze.
Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa.
Ugotowane ziemniaki odcedzamy , wkładamy do miski wraz z kalafiorem i studzimy.
Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa.
Dodatkami do sałatki bedzie śmietana, koperek, cebulka ze szczypiorkiem.
Sałatka ziemniaczano-kalafiorowa.
Ziemniaki kroimy w plasterki, dodajemy dodatki i mieszamy.