IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Sałatka żółto-zielona 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałata lodowa z serem, pomidorem i papryką

Sałatka żółto-zielona 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka żółto-zielona 4

 

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 6-7 żółtych pomidorków koktajlowych
  • 1 żółta papryka
  • 100g sera typu gouda

 

  • sos:
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki wody

 

Sposób przygotowania:

Sałatka żółto-zielona 4
Sałatę lodową dokładnie myjemy, rwiemy liście na mniejsze kawałki. Ser kroimy w kostkę. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, dzielimy na połówki, dodajemy do sałaty i sera. Paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Sos: W szklance mieszamy dwie łyżeczki musztardy francuskiej, 2 łyżki oliwy z oliwek i wodę. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy sałatkę, mieszamy.
Sałatka żółto-zielona 4
Liście załaty rwiemy na kawałki a ser kroimy w kostkę
Sałatka żółto-zielona 4
Do sałaty i sera dodajemy pomidorki koktajlowe
Sałatka żółto-zielona 4
Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki
Sałatka żółto-zielona 4
W szklance przygotowujemy sos z musztardy francuskiej z oliwa i wodą