Sposób przygotowania:
Sałatki w bułeczkach
Sałatka 1;jabłka umyć podzielić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne a miąższ pokroić na małe kawałki,seler pokroić na kawałki i dodać do tego posiekane orzechy.Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i sokiem z cytryny,polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Sałatka 2;ogórek rzodkiewki i rzodkiew oczyścić i pokroić w kostkę,dodać posiekany,wymieszać.Jogurt doprawić do smaku solą i pieprzem i połączyć z sałatką. Sałatka 3;rukolę pokroić na mniejsze kawałki,pomarańczę obrać,podzielić na cząstki i usunąć z nich białą błonkę.Figi pokroić w plasterki,składniki wymieszać.Ocet utrzeć z solą i pieprzem po czym połączyć z oliwą,zalać sałatkę wymieszać. Bułeczką ściąć wierzch,wydrążyć miąższ i wgłębienia napełnić przygotowanymi sałatkami.Podawać natychmiast żeby bułeczki nie rozmiękły. Można też przed napełnieniem posmarować bułeczki białkiem i włożyć je do nagrzanego piekarnika(180"C) na 1-2min.wtedy bułeczki będą chrupiące.
iwona3004
Sarenka
dusia30