Sposób przygotowania:
Salceson na słodko
Cztery całe wafle zawinąć w 2 wilgotne ścierki. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Następnie do głębokiego garnka wrzucić kostkę margaryny, cukier, cukier waniliowy i kakao, mieszać na małym ogniu, składniki połączyć w jednolitą masę9 nie dopuścić do gotowania). Następnie wrzucić do masy pokruszone herbatniki w wafle pokruszone, te nie namoczone. Masę wymieszać, jak wafle nie chcą się zmieścić to nie wrzucać wszystkich. Masę dobrze wymieszać, dodać bakalie i dalej mieszać. Potem wlać galaretkę, dalej mieszając, jeśli masa będzie za rzadka to dodać wafli lub herbatników i mieszając aż trochę stężeje.Bierzemy kawałek folii większy od wafla, na folię kładziemy wafel i smarujemy masą,i tak po kolei wszystkie namoczone wafle, jak już nałożymy całą masę zawijamy wafle w roladę, owijamy szczelnie folią, czekamy aż wystygnie i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika.
Smacznego:)
Smacznego:)