pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

salcesonik królewski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

... taki "salcesonik" przygotowujemy bardzo podobnie jak "nóżki" ... więcej fotek http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1048/1226/

salcesonik królewski

Składniki:

salcesonik królewski

 

  • 2 golonki przednie
  • kawałek chudej łopatki
  • włoszczyzna
  • żelatyna
  • przyprawy i sól
  • ja dodałem jeszcze trochę mrożonych ziół (zapasik z wakacji) ;-)
  • gałka
  • ziele
  • listek

Sposób przygotowania:

salcesonik królewski
... po ugotowaniu mięso drobimy na malutkie kawałeczki razem z ugotowanymi warzywami do wywaru dodajemy żelatynę co najmniej o 100 % więcej jak do nóżek i zalewamy mięso, najlepiej w jakiejś zgrabne naczynie (ułatwi to nam krojenie) galaretka ma tylko wypełnić miejsce między kawałkami mięsa i warzyw. :-) -smacznego