jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Salsa meksykańska w pomidorze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zdrowa przekąska lub dodatek do mięsa , np . z grilla. Sezon grillowy już blisko!

Salsa meksykańska w pomidorze

Składniki:

Salsa meksykańska w pomidorze

 

  • 2 pomidory
  • 2 łyżki sosu meksykańskiego Łowicz
  • 1 awokado
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 2 łyżki fasoli czerwonej z puszki
  • 2 gałązki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Salsa meksykańska w pomidorze
Pomidory przecinamy w poprzek, wydrążamy miąższ. Sos mieszamy z czerwoną fasolą, z pokrojoną papryką i pokrojoną w kostkę połówką obranego awokado. Nakładamy go do pomidorków , nakrywamy odciętą cząstką udekorowaną pomponikiem z pietruszki.

Tagi:

sosy awokado