mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Salsa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki, smaczny dodatek do wielu mięs grillowanych i pieczonych

Salsa pomidorowa

Składniki:

Salsa pomidorowa

 

  • 2 duże dojrzałe pomidory
  • świeża kolendra
  • ząbek czosnku
  • sok z limetki

Sposób przygotowania:

Salsa pomidorowa
Pomidory wkładam na minutę do garnka z wrzątkiem. Wyjmuje i przelewam zimną wodą, po czym zdejmuje skórkę. Pomidory kroję na pół i usuwam pestki. Obrane i wypestkowane pomidory kroję w drobną kostkę. Dodaje łyżkę drobno usiekanej świeżej kolendry. Ząbek czosnku obieram i rozgniatam z dużą szczyptą soli. Dodaje do pomidorów. Dolewam łyżkę świeżo wyciśniętego soku z limetek i dodaje trochę pieprzu. Wszystko starannie mieszam. Podaję.

Tagi:

pomidory