Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Sangria cytrusowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W sam raz na rozpoczynający się karnawał

Sangria cytrusowa

Składniki:

Sangria cytrusowa

 

  • 1 l wina czerwonego półsłodkiego
  • 200 ml sok pomarańczowy
  • 200 ml sok grejfrutowy
  • 2 pomarańćze
  • 2 mandarynki
  • 1 cytryna

 

Sposób przygotowania:

Sangria cytrusowa
Do dużego szklanego naczynia typu waza lub dzbanek wlać czerwone wino. Dodać sok poamarańczowy oraz sok grejfrutowy. Wymieszać. Pomarańcze, mandarynki i cytrynę wyszorowac i spażyć a nastęnie pokroić w plastry. Plastry owoców dodać do wina w dzbanku. Można podawać z lodem. Nalewać do pucharków lub szklanek