Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z orzechami
Orzechy włoskie i laskowe kroimy na średniej wielkości kawałki.
Cukier trzcinowy i waniliowy ucieramy z miękkim masłem lub margaryną do uzyskania puszystej masy. Dodajemy po jednym jajku oraz przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą.
Następnie wsypujemy płatki owsiane - mieszamy. Dodajemy orzechy włoskie i laskowe, kropelki czekoladowe, żurawinę oraz skórkę pomarańczową.
Całość dokładnie mieszamy, formujemy kulę i wkładamy ją na 30 minut do lodówki.
Następnie ze schłodzonego ciasta odrywamy porcje masy i formujemy z niej kulki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 150 st około 20 minut.
Cukier trzcinowy i waniliowy ucieramy z miękkim masłem lub margaryną do uzyskania puszystej masy. Dodajemy po jednym jajku oraz przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą.
Następnie wsypujemy płatki owsiane - mieszamy. Dodajemy orzechy włoskie i laskowe, kropelki czekoladowe, żurawinę oraz skórkę pomarańczową.
Całość dokładnie mieszamy, formujemy kulę i wkładamy ją na 30 minut do lodówki.
Następnie ze schłodzonego ciasta odrywamy porcje masy i formujemy z niej kulki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 150 st około 20 minut.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)
cherry
misia5
Dziękuję :) Po zmianie telefonu pokochałam robić zdjęcia :) Robię takie ilości zdjęć do każdego przepisu, że potem siedzę i przebieram :) Zdjęcia nie są może idealne, bo nie "bawię" się w obrabianie, poprawianie kolorów i takie tam czary mary, ale coś na nich widać :)
Zapraszam :) Ciasteczek wystarczy :)