Sposób przygotowania:
Schab na ziołowo
Schab rozcinamy na pół w poprzek ale nie do końca aby powstał płat mięsa do zrolowania. Przygotowujemy roztwór z soli peklowej i moczymy mięso przez noc. Rano wyjmujemy ,osuszamy i przygotowujemy mielone do nadzienia. Dodajemy wszystkie przyprawy ,ja majeranku daję 3 łyżki, sól pieprz,jajko i dobrze wyrabiamy. Rozkładamy mięso , nierówności zbijamy młotkiem, brzegi też nieco więcej i rozkładamy farsz.Rolujemy dosyć sciśle i obwiązujemy nitką. Wkładamy do rękawa końce związujemy i pieczemy ok. 1,20 godz. Pół godziny pieczemy w temperaturze 200*C następnie zmniejszamy do 170*C. Sól peklowa-sól zmiękczająca mięso.
Jojo
kinga
iwi69
iwona3004
donia
Doro
montajka
eli_555
Anula