Sposób przygotowania:
Schab pieczony na jarzynach
Mięso moczę w , osuszam i nacieram solą, pieprzem, majerankiem i słodką mieloną papryką i odstawiam do lodówki. Warzywa oczyszczam i kroje na większe kawałki. Pomarańczę i cytrynę obieram, kroje na ćwiartki. W naczyniu żaroodpornym układam warzywa, owoce i mięso. Podlewam wywarem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę przez 15-20 min. Zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę, aż mięso będzie miękki. Gotowe odstawiam na kilkanaście minut by odpoczęło.
![Schab pieczony na jarzynach Schab pieczony na jarzynach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-na-jarzynach-337557.jpg)
![Schab pieczony na jarzynach Schab pieczony na jarzynach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-na-jarzynach-337558.jpg)
![Schab pieczony na jarzynach Schab pieczony na jarzynach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-na-jarzynach-337559.jpg)