Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Pieczony kolorowy schab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znowu masz gości i brak pomysłu co przygotować na uroczystą kolację, oto przepis dla Ciebie. Schab nadziewany warzywami konserwowanymi, nie tylko jest smaczny, ale ładnie się prezentuje na stole. Danie idealne na różne uroczystości i Święta.

Pieczony kolorowy schab

Składniki:

Pieczony kolorowy schab

 

Sposób przygotowania:

Pieczony kolorowy schab

I

Pieczony kolorowy schab
Przygotowanie mięsa, mieso kroimy, rozbijamy i marynujemy w przygotowanej marynacie.

1. Mięso kroję wzdłuż, rozbijam.
2. Do naczynia wlewam oliwę, wsypuję pieprz, paprykę słodką, oregano, sól, dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszam i marynatą smaruję mięso po całej powierzchni z obu stron. Odstawiam na godzinę.

II

Pieczony kolorowy schab
faszerowanie mi esa konserwowymi warzywami.

3. Po tym czasie mięso rozkładam, na mięsie układam paski papryki, pokrojone w podłużne paski ogórki oraz marynowane cebulki.

III

Pieczony kolorowy schab
Zwijanie mięsa w roladę, ułożenie w woreczku do pieczenia i pieczenie mięsa.

4. Mięso zwijam bardzo ciasno w roladę, układam w woreczku do pieczenia i piekę 50 minut w 180°C.

IV

5. Po upieczeniu, mięso wyjmuję, kroję w plastry, sos zlewam do rondelka i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
6. Mięso układam w naczyniu, polewam sosem.
7. Danie gotowe, podaję z ziemniakami, oraz surówką.
8. Smacznego.