Sposób przygotowania:
Pieczony kolorowy schabI
1. Mięso kroję wzdłuż, rozbijam.
2. Do naczynia wlewam oliwę, wsypuję pieprz, paprykę słodką, oregano, sól, dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszam i marynatą smaruję mięso po całej powierzchni z obu stron. Odstawiam na godzinę.
II
3. Po tym czasie mięso rozkładam, na mięsie układam paski papryki, pokrojone w podłużne paski ogórki oraz marynowane cebulki.
III
4. Mięso zwijam bardzo ciasno w roladę, układam w woreczku do pieczenia i piekę 50 minut w 180°C.
IV
5. Po upieczeniu, mięso wyjmuję, kroję w plastry, sos zlewam do rondelka i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody.
6. Mięso układam w naczyniu, polewam sosem.
7. Danie gotowe, podaję z ziemniakami, oraz surówką.
8. Smacznego.