zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Schab pieczony (2)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

schab pieczony - domowy ...............

Schab pieczony (2)

Składniki:

Schab pieczony (2)

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • Marynata :
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 szczypty pieprzu kolorowego

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab pieczony (2)
Schab umyć i osuszyć. Wszystkie składniki marynaty wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie schab posmarować całą marynatą z każdej strony i zostawić na 30 minut. Przygotować rękaw do pieczenia, włożyć do niego schab. Szczelnie zawiązać końce i ułożyć na blaszce do pieczenia lub na kratce z piekarnika. Tak przygotowany schab piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-65 minut. Po upieczeniu wyjąć schab z rękawa. Kroić dopiero po wystudzeniu. Podawać na zimno.