Sposób przygotowania:
Schab pieczony w kapuście
1. Umyte i osuszone na ręczniku papierowym mięso z każdej strony natrzeć solą, pieprzem i majerankiem.
2. Na dno miski wyłożyć połowę kapusty kiszonej. Położyć mięso i przykryć pozostałą kapustą. Miskę owinąć dokładnie folią spożywczą i odłożyć na minimum 2 godziny do lodówki.
3. Po tym czasie połowę kapusty wyłożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową. Ułożyć schab i zakryć pozostałą kapustą. Piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Smacznego!
2. Na dno miski wyłożyć połowę kapusty kiszonej. Położyć mięso i przykryć pozostałą kapustą. Miskę owinąć dokładnie folią spożywczą i odłożyć na minimum 2 godziny do lodówki.
3. Po tym czasie połowę kapusty wyłożyć na blachę wyłożoną folią aluminiową. Ułożyć schab i zakryć pozostałą kapustą. Piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Smacznego!