Sposób przygotowania:
Schab pieczony z owocami suszonymi
Schab dokładnie myjemy, osuszamy, ostrym długim nożem wycinamy w środku otwór przez całą długość mięsa.
Przyprawy łączmy z olejem i nacieramy mięso, owoce suszone wciskamy w wycięty otwór w mięsie, przekładamy do miski, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki.
Schab przekładamy do rękawa do pieczenia, z obydwu stron związujemy sznurkiem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczony schab przed podaniem kroimy w plastry.
Przyprawy łączmy z olejem i nacieramy mięso, owoce suszone wciskamy w wycięty otwór w mięsie, przekładamy do miski, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki.
Schab przekładamy do rękawa do pieczenia, z obydwu stron związujemy sznurkiem.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 90 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczony schab przed podaniem kroimy w plastry.
CORAL