Sposób przygotowania:
Schab pieczony w rękawie
Z oleju, octu, wody, przeciśniętego przez praskę czosnku, majeranku, ostrej papryki, słodkiej papryki, pieprzu i soli przygotować marynatę.
Schab umyć i natrzeć marynatą, obłożyć liśćmi laurowymi, obwiązać sznurkiem formować ładny kształt wstawić do lodówki na 24h.
Po tym czasie schab przełożyć do rękawa do pieczenia i związać boki. Piec ok 1 h w temp 200 stopni.
Przed końcem pieczenia można rozciąć worek aby schab się przypiekł.
Schab umyć i natrzeć marynatą, obłożyć liśćmi laurowymi, obwiązać sznurkiem formować ładny kształt wstawić do lodówki na 24h.
Po tym czasie schab przełożyć do rękawa do pieczenia i związać boki. Piec ok 1 h w temp 200 stopni.
Przed końcem pieczenia można rozciąć worek aby schab się przypiekł.