BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1298]

Wątróbka z cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam prostą ale jakże smaczną wątróbkę z cebulką. Wątróbka jest smaczna, krucha i bardzo smakowita.

Wątróbka z cebulką

Składniki:

Wątróbka z cebulką

 

  • wątróbka drobiowa 300 g,
  • cebule 2 szt,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia,
  • mąka do obtaczania,

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulką
Wątróbkę oczyści z błonek opłukać.

Cebule obrać pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.

Gdy cebula sie zeszkli i zacznie przyrumieniać wyjąc ją do miseczki, a na patelnię włożyć pokrojoną wcześniej wątróbkę obtoczoną w mące, dolewając oleju.

Smażyć bez przykrycia do miękkości, od czasu do czasu mieszając wątróbkę.

Gdy wątróbka utraci surowiznę, dodajemy podsmażoną cebulę i dalej smażymy, pamiętając o mieszaniu.

Gotową usmażoną wątróbkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy z pieczywem lub z ziemniaczkami.