Sposób przygotowania:
Schab po amerykańskuETAP 1:
Plastry schabu umyć, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem. Przyprawić je delikatnie przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski. Dodać ketchup i wymieszać. Mięso włożyć do marynat i dokładnie je nią obtoczyć. Odstawić do lodówki na kilka godzin pod przykryciem.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i włożyć mięso razem z marynatą. Smażyć najpierw ok. 20 minut bez przykrycia, a następnie 30 minut pod przykryciem. W trakcie kilka razy przewracać mięso i i mieszać cebulę. Cały ketchup powinien się wysmażyć, a mięso powinno być przyrumienione i mięciutkie.
Gotowy schab wyłożyć razem z cebulką na talerz.