kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Tort naleśnikowy z masą szpinakową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na tort naleśnikowy. Przygotowany z masą szpinakową z dodatkiem sera twarogowego i mozzarelli smakuje pysznie. Polecam na bezmięsny obiad.

Tort naleśnikowy z masą szpinakową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tort naleśnikowy z masą szpinakową

 

Sposób przygotowania:

Tort naleśnikowy z masą szpinakową
Ser twarogowy przekładamy na cedzak i odsączamy. Szpinak wykładamy na talerz i lekko rozmrażamy.

W międzyczasie przygotowujemy masę szpinakową. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na maśle na złoty kolor. Dokładamy szpinak i tak długo smażymy aż płyn odparuje. 

Następnie dodajemy odsączony serek i mozzarellę, doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia.

Układamy warstwy tortu najlepiej w naczyniu do zapiekania: naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Tort naleśnikowy z masą szpinakową
Na rozpuszczonym maśle przesmażamy cebulę i czosnek.
Tort naleśnikowy z masą szpinakową
Do przesmażoną cebuli i czosnku dodajemy szpinak.
Tort naleśnikowy z masą szpinakową
Do przesmażoną go szpinaku dodajemy mozzarellę i serek.
Tort naleśnikowy z masą szpinakową
Na każdy naleśnik kładziemy porcje masy szpinakowej.