Sposób przygotowania:
Tort naleśnikowy z masą szpinakową
Ser twarogowy przekładamy na cedzak i odsączamy. Szpinak wykładamy na talerz i lekko rozmrażamy.
W międzyczasie przygotowujemy masę szpinakową. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na maśle na złoty kolor. Dokładamy szpinak i tak długo smażymy aż płyn odparuje.
Następnie dodajemy odsączony serek i mozzarellę, doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia.
Układamy warstwy tortu najlepiej w naczyniu do zapiekania: naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
W międzyczasie przygotowujemy masę szpinakową. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na maśle na złoty kolor. Dokładamy szpinak i tak długo smażymy aż płyn odparuje.
Następnie dodajemy odsączony serek i mozzarellę, doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia.
Układamy warstwy tortu najlepiej w naczyniu do zapiekania: naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik, masa szpinakowa, naleśnik.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.