Sposób przygotowania:
Schab marynowany smażony w klasycznej panierce
Schab oprószamy solą i pieprzem. Rozklepujemy na cienkie kotlety. Do miski wbijamy jajka i je roztrzepujemy, dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy solą i pieprzem, ponownie roztrzepujemy. Wkładamy kotlety i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Następnie kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju kokosowym. Usmażone kotlety układamy w parowarze i włączamy go na około 20 minut.
![Schab marynowany smażony w klasycznej panierce Schab marynowany smażony w klasycznej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-marynowany-smazony-w-klasycznej-panierce-323947.jpg)
![Schab marynowany smażony w klasycznej panierce Schab marynowany smażony w klasycznej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-marynowany-smazony-w-klasycznej-panierce-323948.jpg)
![Schab marynowany smażony w klasycznej panierce Schab marynowany smażony w klasycznej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-marynowany-smazony-w-klasycznej-panierce-323949.jpg)
![Schab marynowany smażony w klasycznej panierce Schab marynowany smażony w klasycznej panierce](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-marynowany-smazony-w-klasycznej-panierce-323950.jpg)