Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab marynowany smażony w klasycznej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne mięciutkie i aromatyczne mięsko w postaci dość klasycznych schabowych, które są uwielbiane w naszym domu.

Schab marynowany smażony w klasycznej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab marynowany smażony w klasycznej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schab marynowany smażony w klasycznej panierce
Schab oprószamy solą i pieprzem. Rozklepujemy na cienkie kotlety. Do miski wbijamy jajka i je roztrzepujemy, dodajemy jogurt naturalny i doprawiamy solą i pieprzem, ponownie roztrzepujemy. Wkładamy kotlety i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Następnie kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju kokosowym. Usmażone kotlety układamy w parowarze i włączamy go na około 20 minut.
Schab marynowany smażony w klasycznej panierce
jajko roztrzepujemy z jogurtem wkładamy do niego rozklepane kotlety
Schab marynowany smażony w klasycznej panierce
następnie kotlety obtaczamy w bułce tartej
Schab marynowany smażony w klasycznej panierce
smażymy kotlety na rozgrzanym oleju kokosowym
Schab marynowany smażony w klasycznej panierce
usmażone kotlety wkładamy do parowara na około 20 minut