migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Roladki schabowe z marynowanymi szparagami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nie miałam okazji jeszcze spóbować marynowanych szparagów ale jakoś trafiły do mojej kuchni. Z ich udziałem przygotowałam na obiad pyszne roladki ze schabu panierowane w sezamie.

Roladki schabowe z marynowanymi szparagami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z marynowanymi szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z marynowanymi szparagami
Szparagi osączyć z zalewy. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na desce ułożyć plaster schabu, posmarować cienko musztardą. Przy jednym brzegu ułożyć 2-3 marynowane szparagi i zwinąć w roladkę. W ten sposób przygotować pozostałe pięć roladek.

Gotowe roladki panierować w jajku i obsypać sezamem. Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor.

Podawać z ulubionymi dodatkami.
Roladki schabowe z marynowanymi szparagami
Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Roladki schabowe z marynowanymi szparagami
Na desce ułożyć plaster schabu, posmarować cienko musztardą. Przy jednym brzegu ułożyć 2-3 marynowane szparagi i zwinąć w roladkę.
Roladki schabowe z marynowanymi szparagami
Gotowe roladki panierować w jajku i obsypać sezamem.
Roladki schabowe z marynowanymi szparagami
Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor.

Tagi:

roladki schab