Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schab marynowany z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Schab marynowany w jajku z musztardą ma niepowtarzalny smak który jest godny zaserwowania na rodzinny obiad.

Schab marynowany z musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab marynowany z musztardą

 

Sposób przygotowania:

Schab marynowany z musztardą
Do miski wbijamy jajka, dodajemy musztardę, sól i pieprz i roztrzepujemy. Schab oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy, wkładamy do jajka i odstawiamy na minimum godzinę. Schab panierujemy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju po około 4 minuty z każdej ze stron. Po usmażeniu schab ma być rumiany.
Schab marynowany z musztardą
do miski wbijamy jajka i dodajemy musztardę
Schab marynowany z musztardą
jajka roztrzepujemy do połączenia z musztardą
Schab marynowany z musztardą
wkładamy mięso i odstawiamy na około godzinę
Schab marynowany z musztardą
Panierujemy schab w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju