WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schab po chińsku z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab drobno krojony, smażony z przyprawą chińską, z marchewką i porem, wymieszany z makaronem penne.

Schab po chińsku z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab po chińsku z makaronem

 

  • 200g schabu
  • 1 duża marchewka
  • Kawałek pora
  • Garść mrożonej fasolki szparagowej
  • 150g makaronu penne
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka przyprawy glassa all aceta balsamica
  • Szczypta cukru
  • 3 łyżki oleju
  • Sezam

Sposób przygotowania:

Schab po chińsku z makaronem

ETAP 1:

Schab pokroić w paseczki. Wymieszać z olejem i przyprawą do dań chińskich. Odstawić do zamarynowania. Następnie wyłożyć na rozgrzaną patelnię i obsmażyć.

Dodać marchewkę pokrojoną w zapałki, pora pokrojonego w półplasterki i fasolkę. Smażyć pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i glassa. Wymieszać.

Smażyć pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie. W międzyczasie ugotować makaron i odcedzić. Dodać na patelnię i wymieszać. Chwilę razem przesmażyć.

Podawać posypane sezamem.

Schab po chińsku z makaronem
Ugotowany makaron penne dodany do warzyw i mięsa
Schab po chińsku z makaronem
Schab po usmażeniu z przyprawami i warzywami
Schab po chińsku z makaronem
Mięso i warzywa przyprawione na patelni glassa all aceto
Schab po chińsku z makaronem
Zamarynowane mięso wyłożone na rozgrzaną patelnię