WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1680]

Makaron polsko-chiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron nitki ze schabem zamarynowanym z przyprawami, porem i mieszanką warzyw. Wymieszany ze startym wędzonym żółtym serem.

Makaron polsko-chiński Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron polsko-chiński

 

  • Ok. 350-400g schabu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka coca coli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej przyprawy do wieprzowiny
  • Olej do smażenia
  • Kawałek pora (białej i zielonej części)
  • Garść mrożonych warzyw na patelnię po chińsku
  • Ok. 150 g makaronu nitki
  • Ok. 50 g sera żółtego wędzonego
  • Sól

Sposób przygotowania:

Makaron polsko-chiński

ETAP 1:

Mięso drobno pokroić i przełożyć do miski. Dodać sos sojowy, coca colę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy i wymieszać. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pora pokroić w półplasterki i dodać do mięsa. Wymieszać. Dodać mrożone warzywa i smażyć pod przykryciem aż będą miękkie.

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony makaron dodać na patelnię. Posypać wszystko startym żółtym serem i wymieszać.

Podsmażyć razem ok. 2-3 minuty. Wyłożyć na talerze.

Makaron polsko-chiński
Makaron polsko-chiński po przygotowaniu na patelni
Makaron polsko-chiński
Ugotowany makaron i starty ser dodany do mięsa i warzyw
Makaron polsko-chiński
Mrożone warzywa dodane do mięsa wymieszanego z porem
Makaron polsko-chiński
Pokrojony pr dodany do usmażonego mięsa.