Sposób przygotowania:
Schab po kozackuPrzygotowanie mięsa:
Mięso rozbić. Po jednej stronie natrzeć solą, po drugiej pieprzem. Obtoczyć w mące ziemniaczanej i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano po 3 minuty z każdej strony.
Duszenie schabu z kapustą:
Schab zalać wodą aby go zakryła. Kapustę drobno posiekać i dodać do garnka. Wsypać wszystkie przyprawy, z wyjątkiem uniwersalnej i dusić 15 minut od czasu do czasu mieszając.
Kończenie dania:
Cebulę pokroić w talarki, paprykę w kostkę. Na roztopione masło wrzucić cebulę, oprószyć przyprawą uniwersalną i zeszklić na rumiano. Dodać paprykę, chwilę przesmażyć. Zawartość patelni dodać do garnka, wymieszać i dusić jeszcze 10 minut. W razie potrzeby danie doprawić jeszcze solą i pieprzem. Życzę smacznego!