Patka

Patka

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Schab pod warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wymyśliłam to kiedy nie miałam pomysłuć na obiad, postanowiłam więc zużyć to co miałam w lodówce - okazało się że jest całkiem niezłe:)

Schab pod warzywami

Składniki:

Schab pod warzywami

 

  • 4-5 plastrów schabu (zależy ile osób przyszło na obiad;)
  • 1 nieduży kabaczek
  • 1 papryka czerwona
  • 2 marchewki (nie za duże)
  • warzywko, sól, pieprz czarny mielony
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Schab pod warzywami
Kabaczek i paprykę pokroić. Marchew potarkować na grubej tarce. Wrzucić wszystko do małego garnuszka i dusić na odrobinie oleju (ok 2 łyżki), na małym ogniu, dodać szczyptę warzywka. Dusić aż warzywa będą miękkie ale pilnować żeby się nie rozgotowały i nie przypaliły. Schabowe oprószyć solą i pieprzem i smażyć bez panierki na małym ogniu. Na talerzach na usmażone kotlety położyć grubą warstwę duszonych warzyw i podawać z ziemniakami. Są naprawdę dobre.

Tagi:

obiad schab