Sposób przygotowania:
Schab w galarecie
Nastawiamy wodę, lekko solimy. gdy się zagotuje, wrzucamy kurze łapki i nogi wieprzowe.
Gotujemy je przez około 2 godziny. Dodajemy oczyszczony i pokrojony na plastry schab, a także pokrojone warzywa.
Dodajemy liście laurowe i gotujemy około godzinę.
Układamy na półmisku plasterki schabu i kawałki marchewki. Zalewamy przecedzonym wywarem i zostawiamy do przestygnięcia.
Następnie wstawiamy do lodówki, aby galareta stężała.
Gotujemy je przez około 2 godziny. Dodajemy oczyszczony i pokrojony na plastry schab, a także pokrojone warzywa.
Dodajemy liście laurowe i gotujemy około godzinę.
Układamy na półmisku plasterki schabu i kawałki marchewki. Zalewamy przecedzonym wywarem i zostawiamy do przestygnięcia.
Następnie wstawiamy do lodówki, aby galareta stężała.