Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Taki smaczny schab podany w galarecie z kawałkami marchewki to idealna przekąska na różnego rodzaju uroczystości.

Schab w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

 

  • nogi wieprzowe 2 szt
  • schab bez kości 60 dkg
  • kurze łapki 15 szt
  • marchew 3 szt
  • pietruszka 1 szt
  • seler mały 1 szt
  • liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • cebula 1 szt
  • woda 2 litry

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Nastawiamy wodę, lekko solimy. gdy się zagotuje, wrzucamy kurze łapki i nogi wieprzowe.

Gotujemy je przez około 2 godziny. Dodajemy oczyszczony i pokrojony na plastry schab, a także pokrojone warzywa.

Dodajemy liście laurowe i gotujemy około godzinę.

Układamy na półmisku plasterki schabu i kawałki marchewki. Zalewamy przecedzonym wywarem i zostawiamy do przestygnięcia.

Następnie wstawiamy do lodówki, aby galareta stężała.