katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Schab w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Schab w galarecie jest soczysty i smaczny. W sam raz na przystawkę na świąteczny stół.Moja rodzinka bardzo go lubi.

Schab w galarecie

Składniki:

Schab w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie
Mięso myjemy,osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Stawiamy wodę do gotowania, dodajemy przyprawy i schab. Gotujemy na małym ogniu ok 40 min.

Sprawdzamy czy jest ugotowany jeśli tak wyjmujemy, studzimy i kroimy na plastry. Odlewamy potrzebną ilość wywaru (3szkl i można przecedzić) w którym gotował się schab. Doprawiamy do smaku i w gorącym wywarze(odlewamy ok 1 szkl) rozpuszczamy żelatynę.

Odstawiamy do lekkiego stężenia.

Plastry schabu układamy na półmiskach i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do zastygnięcia.

Tagi:

mięso schab