Sposób przygotowania:
Schab w galarecie
Mięso myjemy,osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Stawiamy wodę do gotowania, dodajemy przyprawy i schab. Gotujemy na małym ogniu ok 40 min.
Sprawdzamy czy jest ugotowany jeśli tak wyjmujemy, studzimy i kroimy na plastry. Odlewamy potrzebną ilość wywaru (3szkl i można przecedzić) w którym gotował się schab. Doprawiamy do smaku i w gorącym wywarze(odlewamy ok 1 szkl) rozpuszczamy żelatynę.
Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Plastry schabu układamy na półmiskach i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do zastygnięcia.
Sprawdzamy czy jest ugotowany jeśli tak wyjmujemy, studzimy i kroimy na plastry. Odlewamy potrzebną ilość wywaru (3szkl i można przecedzić) w którym gotował się schab. Doprawiamy do smaku i w gorącym wywarze(odlewamy ok 1 szkl) rozpuszczamy żelatynę.
Odstawiamy do lekkiego stężenia.
Plastry schabu układamy na półmiskach i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do zastygnięcia.