Sposób przygotowania:
Mini-pizze z sosem mięsnym
Ciasto: drożdże i cukier rozpuścić w wodzie, dodać oliwę, mąkę, sól i zioła, zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotować farsz.
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną cukinię i paprykę, przesmażyć i zdjąć na talerz. następnie wrzucić mielone mięso i rozdrabniając łopatką, usmażyć.
Do garnka z głębokim dnem przełożyć mięso, warzywa, dodać pomidory z puszki i wszystkie przyprawy, dusić, aż sos odparuje i zgęstnieje. przestudzić.
Ciasto wyjąć, zagnieść i podzielić na równe części. rozpłaszczyć i ułożyć na papierze do pieczenia.
Na ciasto nałożyć letni farsz, pokrojony ser (można pominąć), zostawić na 20-30 minut do napuszenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20-25 minut.
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną cukinię i paprykę, przesmażyć i zdjąć na talerz. następnie wrzucić mielone mięso i rozdrabniając łopatką, usmażyć.
Do garnka z głębokim dnem przełożyć mięso, warzywa, dodać pomidory z puszki i wszystkie przyprawy, dusić, aż sos odparuje i zgęstnieje. przestudzić.
Ciasto wyjąć, zagnieść i podzielić na równe części. rozpłaszczyć i ułożyć na papierze do pieczenia.
Na ciasto nałożyć letni farsz, pokrojony ser (można pominąć), zostawić na 20-30 minut do napuszenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 20-25 minut.