Sposób przygotowania:
Schab w galarecie
Schab opłucz , zagotuj 2 lity wody osolonej. Do wrzątku włóż mięso na 3 minuty. Wyjmij mięso i długim nożem rozetnij go tak by powstała głęboka kieszeń. Do kieszeni w schabie wkładaj suszone morele. Na koniec otwór spiąć wykałaczkami. Schab ułożyć w wysmarowanej blasze i posmarować schab olejem. Wstaw o piekarnika nagrzanego w temp.200 stop. Piec schab około 1,5 godz.. Mięso ostudź i pokrój w plastry. Żelatynę namocz w 2 łyżach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając. Następnie wywar ostudź. Plastry schabu ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą. Przed podaniem udekorować.
Barbara Malafouris
Weronka
mięsko
kiziolek20
Goska25