mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Schab w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Duszony schabik idealny na Święta a także inną okazję a nawet na danie główne obiadu.

Schab w śmietanie

Składniki:

Schab w śmietanie

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 3/4 szklanki śmietany
  • 1/2 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schab w śmietanie
Schab myjemy, kroimy w plastry średniej grubości i delikatnie rozbijamy. Nacieramy solą i opruszamy pieprzem. Wszytskie plastry podsmażamy na oleju aby mięsko było zarumienione.Wszytsko wkładamy razem i dusimy ok 1 godz podlewając gorącą wodą.Gdy mięso bedzie miękkie, w innym naczyniu mieszamy mąkę z śmietaną i dodajemy do całości.Dusimy jeszcze chwilkę aby sos nam zgęstniał.

Tagi:

beza schab bezy