Sposób przygotowania:
Schab w sosie żurawinowym
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju z dodatkiem soli. Schab opłukać i włożyć do garnka z cebulą. Upiec do miękkości z dodatkiem soli i pieprzu. W razie potrzeby podlewać wodą.
Żurawinę zalać wodą i chwilę pogotować. Odsączyć. Kilka owoców zostawić do dekoracji. Resztę wsypać do sosu w którym piekło się mięso i zblendować.
Do pół szklanki wody wsypać mąkę i rozmieszać. Wlać do sosu i zagotować ciągle mieszając, aby zagęścić sos.
Mięso i ewentualne dodatki u mnie ziemniaki polać sosem i ozdobić pozostawioną żurawiną.
Żurawinę zalać wodą i chwilę pogotować. Odsączyć. Kilka owoców zostawić do dekoracji. Resztę wsypać do sosu w którym piekło się mięso i zblendować.
Do pół szklanki wody wsypać mąkę i rozmieszać. Wlać do sosu i zagotować ciągle mieszając, aby zagęścić sos.
Mięso i ewentualne dodatki u mnie ziemniaki polać sosem i ozdobić pozostawioną żurawiną.