Sposób przygotowania:
Schab w sosie myśliwskim
Schab kroimy w plasterki solimy doprawiamy pieprzem i obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron na złoto . Cebule kroimy w piórka, ogórka konserwowego kroimy w długie paseczki.
Na maśle klarowanym na tej samej patelni co było smażone mięso podsmażamy cebule, dodajemy wciśnięty czosnek kilka pokrojonych świeżych grzybów. Mieszamy. Dodajemy pokrojone ogórki. Smażymy. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i łyżeczkę pieprzu kolorowego. Podlewamy woda dusimy ok 10 min.
Dodajemy wcześniej podsmażone mięso. Doprawiamy łyżką musztardy . Smażymy . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy aż sos zgęstniej.
Na maśle klarowanym na tej samej patelni co było smażone mięso podsmażamy cebule, dodajemy wciśnięty czosnek kilka pokrojonych świeżych grzybów. Mieszamy. Dodajemy pokrojone ogórki. Smażymy. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i łyżeczkę pieprzu kolorowego. Podlewamy woda dusimy ok 10 min.
Dodajemy wcześniej podsmażone mięso. Doprawiamy łyżką musztardy . Smażymy . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy aż sos zgęstniej.