iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Schab w sosie myśliwskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Plastry delikatnego schabu do tego gęsty sos myśliwski z przeszkodami podsmażona cebulką i długimi kawałkami ogórka konserwowego. Lekka nuta czosnku i grzybów hmmm. Pasuje do kaszy, ziemniaków i kopytek.

Schab w sosie myśliwskim

Składniki:

Schab w sosie myśliwskim

 

  • 1/2 schabu bez kości

 

 

  • 2 cebule

 

 

  • lisć laurowy 2 szt

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie myśliwskim
Schab kroimy w plasterki solimy doprawiamy pieprzem i obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron na złoto . Cebule kroimy w piórka, ogórka konserwowego kroimy w długie paseczki.

Na maśle klarowanym na tej samej patelni co było smażone mięso podsmażamy cebule, dodajemy wciśnięty czosnek kilka pokrojonych świeżych grzybów. Mieszamy. Dodajemy pokrojone ogórki. Smażymy. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i łyżeczkę pieprzu kolorowego. Podlewamy woda dusimy ok 10 min.

Dodajemy wcześniej podsmażone mięso. Doprawiamy łyżką musztardy . Smażymy . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy aż sos zgęstniej.

Tagi:

schab mięso