lol_bejbe

lol_bejbe

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Schab w sosie pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszny schab, w sosie pieczeniowym ciemnym. Łatwy sposób przygotowania. Serdecznie polecam na obiad !

Schab w sosie pieczeniowym

Składniki:

Schab w sosie pieczeniowym

schab w sosie

  • sos pieczeniowy ciemny
  • schab lub karkówka
  • sól i pieprz
  • cebula i czosnek
  • olej
  • listki laurowe

Sposób przygotowania:

Schab w sosie pieczeniowym
Kotlety kroimy w plastry, a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z oby dwóch stron. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso, a następnie przekładamy do rondla.

Obieramy cebulę i czosnek, i kroimy w kostkę. Na tłuszczu ze smażonego mięsa obsmażamy cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa.

W ok. 300 ml wody rozprowadzamy sos i wlewamy do mięsa. Dodajemy jeszcze listki laurowe i dusimy do miękkości mięsa.