Sposób przygotowania:
Schab w sosie pieczeniowym
Kotlety kroimy w plastry, a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z oby dwóch stron. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso, a następnie przekładamy do rondla.
Obieramy cebulę i czosnek, i kroimy w kostkę. Na tłuszczu ze smażonego mięsa obsmażamy cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa.
W ok. 300 ml wody rozprowadzamy sos i wlewamy do mięsa. Dodajemy jeszcze listki laurowe i dusimy do miękkości mięsa.
Obieramy cebulę i czosnek, i kroimy w kostkę. Na tłuszczu ze smażonego mięsa obsmażamy cebulę i czosnek i dodajemy do mięsa.
W ok. 300 ml wody rozprowadzamy sos i wlewamy do mięsa. Dodajemy jeszcze listki laurowe i dusimy do miękkości mięsa.