Sposób przygotowania:
Młoda kapusta
Robimy bulion warzywny, wykorzystując włoszczyznę. Bulion przecedzamy. Wyjmujemy z bulionu marchewkę, pietruszkę i selera, kroimy na kawałki.
Kapustę myjemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Wierzchnie liście wrzucamy, kapustę kroimy na ćwiartki, wykrawamy i wyrzucamy głąb.
Pozostałą kapustę kroimy.
Kapustę podsmażamy na rozgrzanym oleju (chwilę), wlewamy bulion, wrzucamy listek laurowy, sól, pieprz, pokrojone warzywa (marchew, pietruszka, seler), dusimy ok. 25 minut, co jakiś czas mieszając.
Doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem.
Kapustę myjemy, osuszamy za pomocą papierowego ręcznika. Wierzchnie liście wrzucamy, kapustę kroimy na ćwiartki, wykrawamy i wyrzucamy głąb.
Pozostałą kapustę kroimy.
Kapustę podsmażamy na rozgrzanym oleju (chwilę), wlewamy bulion, wrzucamy listek laurowy, sól, pieprz, pokrojone warzywa (marchew, pietruszka, seler), dusimy ok. 25 minut, co jakiś czas mieszając.
Doprawiamy do smaku. Posypujemy koperkiem.